Fødevarer som indeholder D-vitamin

Nanna 5. april 2018 Kommentarer lukket til Fødevarer som indeholder D-vitamin
Fødevarer som indeholder D-vitamin

Fødevarer som indeholder D-vitamin sundt for dig

At D-vitamin findes i fede fisk er ingen hemmelighed, men det er nok rart at vide hvilke fede fisk man skal spise, for at få et stort indhold af D-vitamin.

Hvis man gerne ville købe billigt D vitamin der dækker behovet så klik videre til butikken, ellers så læs her om hvor du finder fødevarer som indeholder D-vitamin fra fisk, er den ting man skal spise fra fisk nemlig torskelever, da den indeholder hele 100 μg. I rå torskerogn er der 12,10 μg D-vitamin, hvis man ligesom andre hellere vil have røget torskerogn stiger D-vitamin indholdet til 27,20 μg

Ansjoser er en forholdsvis lille fisk der lever af plankton, fødevarer som indeholder D-vitamin er derfor ansjoser som lever i saltvand, ansjoser er en af de fede fisk der er rig på D-vitamin, ansjoser indeholder 14 μg D-vitamin pr 100 g af den spiselige del af ansjoser.

Laks den kender vi alle, laksen har størst D-vitamin indhold i rå tilstand samt som gravad laks her indeholder laksen hele 30 μg, men som fødevarer som indeholder D-vitamin falder d vitamin indholdet når man få laks i konserves der falder indholdet af D-vitamin til 13 μg, hvis man spiser røget laks at der kun 5 μg D-vitamin i den røget laks.


Sardin i olie, sardin i tomat begge i konserves, indeholder 12 μg D-vitamin, så sardiner som fødevarer som indeholder D-vitamin kan med fordel også spises hvis man gerne ville have D-vitamin.

Sild som er marinerede har et højt indhold af d vitamin hele 11,04 μg

Makrel hører også til blandt de fede fisk, vi tilbereder makrelen på mange forskellige måder, indholdet i denne fødevarer som indeholder D-vitamin svinger fra 5,75 μg ned til 2,30 μg hvis vi tager spiser makrel i tomat fra dåse.

Fødevarer som indeholder D-vitamin

Brisling (sardiner) ligner af udseende en sild, men brisling har mindre øjne og større skæl end en sild, en stor brisling er 20 cm, den normale størrelse er mellem 8 og 12 cm, en brisling indeholder 12 μg af den spiselige del af fisken.

Hellefisk hører til familien af flynderfisk, i rå tilstand indeholder en hellefisk meget d vitaminer hele 15 μg, D-vitamin indholdet i denne fødevarer som indeholder D-vitamin falder dog til kun 5 μg, hvis hellefisken er gravad eller røget.

Bækforel kan med fordel spises hvis man gerne vil have D-vitamin, den ændrede ikke D-vitamin indeholdt hverken i rå tilstand, som filet, eller i røget tilstand, en oplagt og god made at finde en fødevarer som indeholder D-vitamin er ved at spise Bækforel indeholder 9 μg af den spiste del af fisken.

Herudover kan nævnes følgende fisk som også indeholder sunde d vitaminer. Nævnes i rækkefølge fra den der indeholder mest til mindst d vitaminer i fødevarer som indeholder d vitaminer, af de resterende fisk der indeholdende D-vitaminer

Kippers i olie (konserves) 6,00 μg

Hornfisk 5,00 μg

Kaviar uægte (stenbiderrogn) 3,80 μg

Ising i rå tilstand 1,50 μg

Havkat i rå tilstand 1,30 μg

Gedde rå 0,90 μg

Kongeål (pighaj) i rå tilstand dog kun 0,38 μg

Hvis du ikke orker at tilberede alt den fisk, så finder du på linket sidste i denne sætning, hvor du kan finde D vitaminet, som er produceret af en af de største og bedste helsekost producenter i Danmark.